Locuitorii din zona Lacul Morii, speriaţi de câinii de luptă

Locuitorii din zona Lacul Morii, speriaţi de câinii de luptă

A trecut aproape o săptămână de când Ana Oros a murit sfâşiată de câini în zona lacul Morii din Bucureşti. Nici primarul general, nici edilulul sectorului 6 nu au mers la locul nenorocirii să vorbească cu oamenii şi să încerce să găsească soluţii. Ciprian Ciucu continuă, în schimb, un război care pare a fi politic. Şi cu toate că localnicii spun că în zonă sunt mai mulţi câini de luptă lăsaţi liberi, primarul de sector exclude varianta ca aceştia să aibă legătură cu moartea femeii.

Chiar în ziua tragediei, oamenii din cartierul unde s-a întâmplat totul vorbeau despre teama cu care trăiesc din cauza câinilor de luptă. În ultimii 20 de ani, în Bucureşti au fost emise peste 3000 de adeverinţe pentru câini încadraţi la categoria periculoşi. De fapt ar putea fi mai mulţi. Microciparea câinilor -o procedură obligatorie- este greu de verificat de autorităţi. Aşa se face că nu ştim exact câţi câini sunt în Bucureşti, cu stăpân sau fără.

Ana Oros şi-a găsit sfârşitul într-un mod extrem de violent în cartierul Giuleşti Sârbi. Expertul în politici publice Sorin Ioniţă crede că primarul de sector ar trebui să meargă printre oamenii de acolo şi să le afle direct problemele.

Ana Oros iubea natura, animalele şi oamenii. Femeia va fi înmormântată în oraşul natal, Baia Mare. Lasă în urmă un băieţel.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt