Ligia Deca ia la puricat legile lui Cîmpeanu

Ligia Deca ia la puricat legile lui Cîmpeanu

Legile Educaţiei versiunea Cîmpeanu se schimbă din nou. Ele nu vor ajunge la Guvern în forma agreată de fostul ministru, spune noul ministru. Ligia Deca a început discuţiile cu specialiştii în privinţa subiectelor care au stârnit controverse: modificarea examenului de Bacalaureat şi admiterea în colegii. Pioritatea mandatului ei: elevii şi studenţii să meargă cu bucurie la şcoală.

Un ministru care pune în prim plan elevii. Este imaginea pe care şi-a creat-o Ligia Deca la prima conferinţă de presă după ce a preluat unul dintre cele mai importante şi încercate portofolii: Educaţia.

Deca are în faţă un traseu dificil, după ce anteriorul ministru, Sorin Cîmpeanu, a lăsat în urmă un proiect controversat de legi ale Educaţiei. De care a ţinut cu dinţii, în ciuda criticilor. Ligia Deca anunţă acum că mai multe puncte vor fi rediscutate.

Forma dorită de Sorin Cîmpeanu, care a trecut de dezbaterea publică, prevede că toate colegiile din ţară vor putea organiza examene proprii de admitere. Şi că Bacalareautul va avea doar două probe scrise, comune pentru toţi elevii, indiferent de profil.

Timpul pe care Ligia Deca îl are pentru modificări este scurt. Premierul Ciucă îşi doreşte ca legile educaţiei să fie adoptate de guvern până la începutul lunii viitoare.

Noul ministru este ferm într-o altă privinţă. Deocmadată anul şcolar va rămâne organizat în module, nu semestre. Această structură va fi însă analizată în la un de la implementare, a anunţat noul ministru.

Ligia Deca are 40 de ani şi este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat de Universitatea din Luxemburg, în 2016.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt