Liderul PSD Braşov: Protocolul prevede ca mandatul lui Ciucă să se termine pe 23 mai 2023. Rotativa se va produce

Liderul PSD Braşov: Protocolul prevede ca mandatul lui Ciucă să se termine pe 23 mai 2023. Rotativa se va produce

Preşedintele PSD Braşov, Lucian Pătraşcu, a declarat la Prima News că rotativa se va produce şi „domnul Ciucă îşi va da demisia la momentul potrivit.

„Protocolul prevede ca mandatul lui Nicolae Ciucă să se termine pe 23 mai 2023, apoi să fie premier PSD până la alegeri. În PSD există o decizie clară ca Marcel Ciolacu să fie desemnat premier. Iohannis ştie foarte bine de acest acord politic şi trebuie să desemneze un premier la solicitarea unei majorităţi care există. Este un angajament politic asumat oficial, care va fi respectat. Nu va fi o schimbare cu scandal în coaliţie, iar declaraţiile care spun că rotativa va fi întârziată sunt opinii personale”, a spus Pătraşcu.

„Ciolacu e cea mai puternică voce care s-a îndoit de rotativă pentru cred că nu e productiv să iei guvernarea cu o asemenea gaură bugetară”, a arătat deputatul USR Cristian Seidler.

El a spus că pensiile speciale trebuie trecute pe contributivitate şi că actuala coaliţie face orice poate să le păstreze.

„Am propus un proiect de lege simplu care să elimine pensiile parlamentarilor, n-au vrut, e deja pe faţă. Nu cred că sunt posibile alegeri anticipate, pentru că depind de preşedinte, iar PNL nu stă deloc bine în sondaje acum”, a subliniat Seidler.

Adrian Zăbavă, analist politic, este de părere că rotativa va fi cu probleme.

„Cel mai puternic semnal a fost dat de Iohannis, care a spus că va fi nevoie de negocieri pentru o rotativă atât de complicată. Cred că va fi nevoie de mici retuşuri la protocolul de rotativă şi rămâne de văzut dacă PSD şi PNL se vor înţelege la împărţirea ministerelor. Sunt semnale că există o discuţie activă în PSD şi PNL cu privire la scoaterea de la guvernare a UDMR, despre care se spune că va pierde posturi de miniştri”, a spus Zăbavă.

Afla mai multe desprepnlpsdrotativaudmr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt