Liderii mondiali susţin stoparea defrişărilor

Liderii mondiali susţin stoparea defrişărilor

Acord istoric la nivel mondial ! Peste o sută de state din lume, printre care şi Romania, s-au angajat să oprească defrişările pana in 2030. Ţările semnatare ale acestui acord detin 85% din pădurile lumii, care influentează puternic clima. Copacii sunt cei care absorb cantitaţi mari de dioxid de carbon.

În prezent, România pierde 3 hectare de pădure pe oră. Noul acord prevede conservarea lor dar şi accelerarea timpului de refacere a acestora. Preşedintele României a mai precizat şi că din 2023, ţara noastră va găzdui un centru inovator al Organizaţiei Meteorologice Mondiale care va ajuta sistemele agricole din Europa să răspundă mai bine la provocările climatice.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a transmis un mesaj liderilor aflaţi la summit, prin care susţine iniţiativa luată de aceştia.

Şi prinţul Charles a vorbit despre importanţa opririi defrişărilor.

Regina Marii Britanii, aflată în repaos de la îndatoririle regale, a transmis un mesaj înregistrat liderilor prezenti la summit, în care le cere să pună nevoile planetei mai presus de orice.

Pe de cealaltă parte, zeci de protestatari s-au adunat în Glasgow pentru a protesta. Activiştii de mediu sunt supăraţi pe liderii mondiali şi le cer acestora să ia măsuri concrete pentru schimbările climatice.

Mai mulţi experţi ai mediului au ţinut să reamintească faptul că un acord similar a fost semnat în 2014 dar care a eşuat în încetinirea defrişărilor”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt