Licitaţie cu cântec la Poliţie. 600 de maşini noi pentru oamenii legii

Licitaţie cu cântec la Poliţie. 600 de maşini noi pentru oamenii legii

600 de maşini marca BMW seria 3 vor ajunge în parcul auto al Poliţiei Române. Noile achiziţii vor înlocui bătrânele Loganuri şi vor fi folosite de către agenţii de la Rutieră.

33.000 de euro costă o singură maşină, iar valoarea contractului încheiat de IGPR cu producătorul de maşini ajunge la 98 de milioane de lei. Problema este că autovehiculele nu sunt chiar atât de rapide cum şi-ar fi dorit poliţiştii.

Contractul ar fi fost unul cudedicaţie, acuză sindicaliştii. În plus, maşinile achiziţionate nu dispun de dotările specifice muncii poliţiştilor. Primele 100 de maşini de mare viteză ale poliţiei rutiere ar trebui să fie văzute pe străzi începând de anul viitor. Iar maşinile vechi vor fi duse la remat.

În Europa sunt şi alte ţări care au optat pentru maşini de poliţie marca BMW. Cehia, de exemplu, a primit de curând bolizi mai rapizi decât ai noştri pentru patrulele poliţiei. De asemenea poliţiştii din Norvegia, Serbia, Marea Britanie sau Elveţia conduc astfel de maşini.

Itala însă se poate lăuda că are în dotarea poliţiie rutiere una dintre cele mai rapide maşini din lume. Două Lamborghini Huracane şi Gallardo.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt