Liberalii vor prezenta câteva soluţii pentru sistemul centralizat de încălzire din Timişoara

 Liberalii vor prezenta câteva soluţii pentru sistemul centralizat de încălzire din Timişoara

Viceprimarul liberal al municipiului Timişoara, Cosmin Tabără, a declarat, luni, că aleşii locali ai PNL vor prezenta primăriei şi municipalităţii câteva soluţii pentru sistemul centralizat de încălzire al oraşului, astfel încât în următorul sezon rece să nu mai rămână în frig abonaţii persoane fizice şi nici şcoli şi spitale, aşa cum a fost în iarna 2021 - 2022.

Cosmin Tabără a mai subliniat că alocarea banilor de la Guvern pentru Colterm este doar o soluţie de moment, nu o rezolvare a problemei pe termen lung, ci doar "o aruncare a banilor într-un sac fără fund".

"Dacă nu venim serios, încă de acum, cu un argument şi cu o modalitate pentru rezolvarea căldurii la iarnă, vom ajunge la toamnă exact în aceeaşi situaţie din iarna trecută. Pentru că şi în primăvara trecută am atras atenţia că trebuie cumpărat cărbune, că trebuie făcute restructurări şi un plan de reorganizare, înainte de insolvenţă. Acum lucrurile sunt mai dificile, dar primăria şi administratorul judiciar şi cu toţi consilierii locali să ne ceară aportul (liberalilor, n.r.) pentru rezolvarea problemei. Pentru că alocarea banilor de va Guvern este doar o soluţie de moment, nu una pe termen lung. Este doar aruncarea banilor într-un sac fără fund şi o rezolvare de moment a problemei. Acolo trebuie un plan clar despre ce vom face în viitor, fie că vom folosi apă geotermală, energie solară, cărbune sau gaz", a afirmat Cosmin Tabără, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că abonaţii Colterm trebuie să ştie ce au de făcut peste vară, începând cu 1 mai, dacă rămân racordaţi la Colterm sau nu.

"Noi vom prezenta mai multe soluţii, în curând, dar aşteptăm şi de la ceilalţi colegi ai noştri din Consiliul Local o soluţie concretă. Noi PNL analizăm soluţii pentru a veni cu o variantă de lucru, pentru a nu ne mai regăsi în situaţia din iarnă. Să nu ne mai aflăm în situaţia că nu avem căldură, că se închid şcolile din Timişoara", a explicat Tabără.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt