Legea vânzării terenurilor agricole le pune beţe în roate fermierilor

Legea vânzării terenurilor agricole le pune beţe în roate fermierilor

După ce legea vânzării terenurilor agricole a generat o serie de blocaje de ordin birocratic, blocând peste 49.000 de contracte, Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă menită să rezolve aceste probleme. Totuşi, fermierii nu par mulţumiţi de noua lege şi susţin că aceasta nu rezolvă, de fapt, problemele reale. Subiectul a fost dezbătut în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” de către mai mulţi fermieri.

”Vreau să scot în evindenţă tema cu vânzarea terenurilor. Este o procedură foarte complicată. A fost blocată până acum procedura de achiziţie de terenuri, legea este foarte stufoasă. N-am înţeles de ce, în loc să simplificăm treaba, noi facem o procedură mai grea. Până acum, ofertele pentru primării erau 30 de zile, iar acum sun 85 de zile conform noii legi. Ce rost are? Şi de ce nu s-a dat drumul la proceduri?

Ideea era că prima dată trebuie să faci normele şi după aceea să schimbi legea. Eu am un teren de cumpărat şi stau de două luni de zile să pun o ofertă, pentru că nu există normele de plicare. Este foarte ciudat. Am înţeles că se vrea să se protejeze fermierul român, să nu mai cumpere străinii, dar ştiţi foarte bine că până acum s-au vândut o grămadă de terenuri la străini. Acum ne-am trezit?”, a precizat într-o intervenţie telefonică un fermier din judeţul Vrancea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt