Legal, Nicu Covaci nu e compozitor - Prima News

Legal, Nicu Covaci nu e compozitor

Tatăl Phoenix și compozitor important, Nicu Covaci nu a fost primit în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.…

Tatăl Phoenix și compozitor important, Nicu Covaci nu a fost primit în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Cei de la UCMR au notat lucrarea lui cu 7,60, cu 40 de sutimi mai puțin față de nota care l-ar fi promovat și i-ar fi acordat atestatul de compozitor. Decizia Uniunii Compozitorilor a stârnit un val de reacții negative atât din partea colegilor de scenă a lui Nicu Covaci, cât și din partea Ministerului Culturii.

Așa încearcă să se apere Nicu Covaci. Fondatorului și liderul legendarei trupe Phoenix a fost înștiințat de UCMR că nu are dreptul la pensie și nu este recunoscut ca membru al Uniunii Compozitorilor. Asta pentru că a picat examenul de la UCMR. Mai exact Nicu Covaci trebuia să obțină nota 8 pentru a fi promovat. Lucrarea sa a fost notată însă cu 7,60.

Ministrul Culturii a avut o reacție dură în legătură cu ce i s-a întâmplat artistului. Nici colegii de breaslă nu sunt de acord cu decizia Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Fanii liderului formației Phoenix își aduc aminte versurile melodiilor legendare.

În vârstă de 75 de ani, Nicu Covaci a încercat de mai multe ori să intre în rândul artiștilor care fac parte din UCMR. Timp de ani de zile, liderul Phoenix a avut procese pe rol cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România pentru pretinse drepturi de autor de pe urma muncii sale.

Sâmbătă, 18 martie, la ora 18, la festivalul Cinemaunit de la Brașov este proiecția filmului documentar Phoenix, Povestea Continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share