Lacul morii, comoara în paragină

Lacul morii, comoara în paragină

După mai bine de un deceniu de promisiuni, discuţii şi planuri grandioase, astăzi au început în sfârşit lucrările de reabilitare a digului de pe Lacul Morii din Bucureşti. Edilul sectorului 6 promite că până pe 1 mai anul viitor, gunoaiele, crăpăturile din borduri şi mirosul de nesuportat din timpul verii vor fi o amintire. În locul lor vor apărea piste pentru alergare, terase şi zone destinate spectacolelor

Lacul Morii, un loc cu potenţial enorm şi cu cea mai ofertantă zonă pentru recreere din Capitală, e în paragină. Şi nu de ieri, de azi. Deşi peisajul este unul superb, cu apusuri spectaculoase care strâng sute de amiratori, autorităţile nu au făcut nimic pentru a exploata această comoară.

Însă aceste lucuri se vor schimba, promite Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Digul va fi reamenajat, de la insulă până la podul Ciurel, pe o lungime de 2,2 kilometri.

Deocamdată, bicicliştii trebuie să mai aştepte. Pista va fi amenajată doar de la insulă spre comuna Chiajna, însă nu în prima etapă a proiectului. Cât despre gardurile de protecţie, şi aici situaţia e incertă.

Oamenii care locuiesc în zonă au fost surprinşi de vestea începerii lucrărilor. Acest cuplu locuieşte de aproape 40 de ani în Crângaşi şi a fost martorul degradării lente a împrejurimilor Lacului Morii.

Amenajarea digului şi a pistei de alergare fac parte din prima etapă a proiectului. Lucrările urmează să fie finalizate în luna mai a anului viitor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt