Lacul morii, comoara în paragină - Prima News

Lacul morii, comoara în paragină

După mai bine de un deceniu de promisiuni, discuții și planuri grandioase, astăzi au început în sfârșit lucrările de reabilitare a digului de pe Lacul Morii din București. Edilul sectorului 6 promite că până pe 1 mai anul viitor, gunoaiele, crăpăturile din borduri și mirosul de nesuportat din timpul verii vor fi o amintire. În locul lor vor apărea piste pentru alergare, terase și zone destinate spectacolelor

Lacul Morii, un loc cu potenţial enorm şi cu cea mai ofertantă zonă pentru recreere din Capitală, e în paragină. Și nu de ieri, de azi. Deși peisajul este unul superb, cu apusuri spectaculoase care strâng sute de amiratori, autoritățile nu au făcut nimic pentru a exploata această comoară.

Însă aceste lucuri se vor schimba, promite Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Digul va fi reamenajat, de la insulă până la podul Ciurel, pe o lungime de 2,2 kilometri.

Deocamdată, bicicliștii trebuie să mai aștepte. Pista va fi amenajată doar de la insulă spre comuna Chiajna, însă nu în prima etapă a proiectului. Cât despre gardurile de protecție, și aici situația e incertă.

Oamenii care locuiesc în zonă au fost surprinși de vestea începerii lucrărilor. Acest cuplu locuiește de aproape 40 de ani în Crângași și a fost martorul degradării lente a împrejurimilor Lacului Morii.

Amenajarea digului și a pistei de alergare fac parte din prima etapă a proiectului. Lucrările urmează să fie finalizate în luna mai a anului viitor.

Total
0
Shares
Total
0
Share