La Urgență, de 64 de ori în două luni - Prima News

La Urgență, de 64 de ori în două luni

Profimedia

Situație șocantă la Urgențe, la Oradea. Un tânăr, consumator de cocaină, a mers la UPU de 64 de ori în doar două luni. Voia să vadă dacă nu cumva a avut infarct miocardic. Investigațiile medicilor nu i-au fost însă suficiente. Citise pe internet că există și alte verificări care se pot face. Drept urmare, a acuzat cadrele medicale că nu iau toate măsurile necesare pentru a-i evalua starea de sănătate. Ca acest tânăr, sunt mii de persoane care aglomerează urgențele spitalelor cu motive puerile.

Numărul celor care au apelat la serviciile cadrelor medicale din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea s-a dublat anul trecut, comparativ cu anul 2021. Printre cei care au sufocat camera de gardă se numără și cei cu adicții, fie că vorbim despre consum de alcool sau de droguri. Cunoscut este cazul unui narcoman, care într-o perioadă scurtă de timp, s-a dus la UPU de zeci de ori, pentru aceeași problemă. De fiecare data el era nemulțumit de investigațiile medicilor.

Altă categorie de oameni care aglomerează urgența orădeană sunt cei care au nevoie de schimbarea pansamentului și se reîntorc de la centrele de permanență pentru că acolo cei responsabili nu au materialele necesare tratamentului.

Potrivit lui Raed Arafat, în anul 2021, unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe din România, au tratat aproape două milioane și jumătate de pacienţi. În anul 2022, creșterea a fost una extrem de spectaculoasă, numărul pacienților din UPU fiind de peste 4 milioane și jumătate.

Sistemul de sănătate trebuie să ofere însă o alternativă pacienților care ajung în UPU cu non-urgențe. În același timp, spun unii specialiști, încă mai avem de lucrat la capitolul educație medicală.

Total
0
Shares
Total
0
Share