La UPU, ca pe front - Prima News

La UPU, ca pe front

ABACAPRESS.COM

Pacienți tratați pe scaune sau pe tărgi, conectați la măștile de oxigen, în lipsa unui pat la ATI. Sunt imagini desprinse parcă de pe front, filmate în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Universitar din Capitală. Aici, sute de pacienți se luptă să trăiască și se roagă să poată ajunge, din nou, acasă la cei dragi. Toți sunt nevaccinați. Un lucru este, însă, cert. Vaccinarea, rămâne chiar și pentru cei care au refuzat până acum serul salvator, singura speranță că nu vor mai reveni pe un pat de spital.

Pacienți tratați în cort…pe scaune sau pe tărgi transformate în paturi! Aceasta este imaginea care te izbește încă de la intrarea în curtea spitalului Universitar din Capitală. Sunt pacienți aflați în stare gravă, pentru care, conectarea la o mască de oxigen înseamnă o urmă de speranță pentru supraviețuire.

În unitatea de primiri urgențe a spitalului este ca pe front! La fiecare 10 minute, o ambulanță mai aduce câte un pacient aflat în stare critică. Medicii duc o luptă contracronometru pentru a le putea găsi bonavilor de covid un loc în care să poată fi contectați la oxigen.

În acest moment, în Spitalul Universitar din capitală sunt internați 350 de pacienți, infectați cu COVID19.

Niciunul dintre pacienții internați nu este vaccinat. Acum…toți așteaptă să se vindece ș… să se poată imuniza după…

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate alte 12.474 de noi îmbolnăviri cu virusul sars cov 2. Alți 481 de oameni au murit din cauza infecției. Medicii abia mai fac față presiunii și încep să cedeze. Din cauza oboselii și a stresului mult prea mare, un medic de la Spitalul Universitar a clacat…

În toată țara sunt internați în acest moment peste 20.000 de oameni, dintre care 1875 ocupă un pat la ATI.

Total
0
Shares
Total
0
Share