La un pas de o catastrofă feroviară

La un pas de o catastrofă feroviară

Am fost la un pas de o catastrofă feroviară asemănătoare celei din Grecia. Un tren cu sute de călători a lovit mai multe vagoane ale unui marfar care se pregătea să schimbe linia. S-a întâmplat în această dimineaţă, în judeţul Teleorman, la ieşirea din Roşiorii de Vede. Mecanicul trenului de pasageri a ignorat semnalul de oprire şi a trecut pe roşu, iar impactul nu a mai putut fi evitat. 12 oameni au fost răniţi, iar trei dintre ei au ajuns la spital. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

A Incidentul a avut loc în jurul orei 4 dimineaţa, aproape de gara Roşiori.Trenul de călători Interregio CFR, care circula pe ruta Arad-Bucureşti, avea 280 de pasageri la bord. Iniţial, autorităţile au crezut că marfarul deraiase şi a fost lovit de cel de pasageri, tocmai de aceea au activat şi planul roşu de intervenţie. Ulterior, au descoperit că, de fapt, mecanicul trenului de călători nu a respectat semnul de oprire şi a trecut pe roşu.

Aşa a ajuns trenul interrogio să lovească marfarul, care urma să se mute de pe aceeaşi linie pe alta. Ultimele trei vagoane ale acestuia au deraiat.

12 oameni care se aflau în trenul de pasageri au fost răniţi. Dintre ei, două femei şi un bărbat, au suferit traumatisme şi au fost duşi la spital. Ceilalţi nouă au primit îngrijiri chiar la locul accidentului. A fost o mobilizare impresionantă de forţe. Imediat au ajuns şapte ambulanţe SMURD, opt de la serviciul judeţean, două autospeciale de descarcerare şi una de stingere.

O parte dintre pasageri au fost transportaţi cu microbuze ISU către gara din Roşiorii de Vede. Ceilalţi au fost preluaţi de un alt tren CFR care i-a dus la Bucureşti

După primele cercetări, şi CFR a revenit cu noi explicaţii. Concluzia este clară.

"Mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în staţie la altă linie, a depăşit semnalul de intrare în staţie, care era deja în poziţia OPRIRE (culoarea ROŞIE) şi a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă", se arată într-un comunicat CFR Călători.

Trenul care transporta autoturismele era privat şi avea 26 de vagoane. Maşinile au fost ridicate de pe calea ferată

Autorităţile spun îi vor audia pe toţi cei implicaţi, de la mecanicii celor două garnituri de tren până la impiegaţii de mişcare de la Roşiorii de Vede. Poliţia a deschis un dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt