La un pas de o catastrofă feroviară - Prima News

La un pas de o catastrofă feroviară

Am fost la un pas de o catastrofă feroviară asemănătoare celei din Grecia. Un tren cu sute de călători a lovit mai multe vagoane ale unui marfar care se pregătea să schimbe linia. S-a întâmplat în această dimineață, în județul Teleorman, la ieșirea din Roșiorii de Vede. Mecanicul trenului de pasageri a ignorat semnalul de oprire și a trecut pe roșu, iar impactul nu a mai putut fi evitat. 12 oameni au fost răniți, iar trei dintre ei au ajuns la spital. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

A Incidentul a avut loc în jurul orei 4 dimineața, aproape de gara Roșiori.Trenul de călători Interregio CFR, care circula pe ruta Arad-București, avea 280 de pasageri la bord. Inițial, autoritățile au crezut că marfarul deraiase și a fost lovit de cel de pasageri, tocmai de aceea au activat și planul roșu de intervenție. Ulterior, au descoperit că, de fapt, mecanicul trenului de călători nu a respectat semnul de oprire și a trecut pe roșu.

Așa a ajuns trenul interrogio să lovească marfarul, care urma să se mute de pe aceeași linie pe alta. Ultimele trei vagoane ale acestuia au deraiat.

12 oameni care se aflau în trenul de pasageri au fost răniți. Dintre ei, două femei și un bărbat, au suferit traumatisme și au fost duși la spital. Ceilalți nouă au primit îngrijiri chiar la locul accidentului. A fost o mobilizare impresionantă de forțe. Imediat au ajuns șapte ambulanțe SMURD, opt de la serviciul județean, două autospeciale de descarcerare și una de stingere.

O parte dintre pasageri au fost transportați cu microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede. Ceilalți au fost preluați de un alt tren CFR care i-a dus la București

După primele cercetări, și CFR a revenit cu noi explicații. Concluzia este clară.

“Mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția OPRIRE (culoarea ROȘIE) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă”, se arată într-un comunicat CFR Călători.

Trenul care transporta autoturismele era privat și avea 26 de vagoane. Mașinile au fost ridicate de pe calea ferată

Autoritățile spun îi vor audia pe toți cei implicați, de la mecanicii celor două garnituri de tren până la impiegații de mișcare de la Roșiorii de Vede. Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.

Total
0
Shares
Total
0
Share