La coadă zeci de ore, în frig

La coadă zeci de ore, în frig
Profimedia

Aşteaptă ore în şir la coadă, dorm în picioare la minus cinci grade şi sunt trataţi ca ultimii oameni. E vorba despre mii de imigranţi din Bucureşti şi Ilfov, care trec prin această situatie ca să îşi poată prelungi permisele de şedere. Deşi oficiile care se ocupă cu procesarea actelor acestora nu fac faţă, statul român anunţă că este pregătit să primească şi în 2023 o sută de mii de imigranţi.

Shivraj a venit în România la începutul lui 2022 pentru a câştiga un ban în plus, cu care să îşi întreţină familia din Nepal. În preajma noului an, acesta are nevoie să îşi prelungească permisul de şedere în scop de muncă, însă în instituţiile publice de la noi lucrurile nu se întâmplă aşa cum se aştepta.

El este doar unul dintre cele câteva mii de străini care stau în această perioadă la coadă la Oficiul Român pentru Imigrări. Paznicii nu îi lasă să intre nici măcar în curte până nu le vine, extrem de greu, rândul. Pentru a fi siguri că îşi rezolvă treaba, unii vin de cu o seară înainte şi dorm în picioare până a doua zi dimineaţa.

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări se justifică prin faptul că la sediul din Bucureşti îşi desfăşoară activitatea două sedii.

În România au ajuns anul acesta 100 de muncitori străini, contingentul fiind atins chiar pe 13 decembrie. În ciuda situaţiei de la ghişee, autorităţile anunţă că şi în 2023 ţara noastră ar putea primi acelaşi număr de imigranţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt