La chernana, doar cu rezervare - Prima News

La chernana, doar cu rezervare

O vacanţă pe litoralul românesc nu ar avea niciun farmec fără o masă cu peşte sau fructe de mare. De acest lucru se conving și turiştii care merg în fiecare vară la malul mării şi nu pleacă de acolo fără să îşi satisfacă capriciile culinare.

La cherhanalele de pe litoral weekend-ul a fost mai aglomerat ca niciodată. Turiștii fie și-au făcut rezervari din
timp pentru o masă, fie au așteptat chiar și două ore să se elibereze una. Faptul că românii se dau în vânt după pește nu mai este demult un secret. Nu se dau la o parte când vine vorba de un calcan bine fript pe plită sau un borș pescăresc, așa cum numai la malul mării se găsește.

Chefalul, bibanul de marea neagră, prețiosul calcan, dar și nelipsita hamsie, toate au fost așezate pe plita sfârâind.
Festinul culinar a fost unul desăvărșit.

Mulți dintre clienți spun că atunci când ajung în vacanță la mare, o astfel de experiență culinară este obligatorie. Pe plită, cu mămăligă sau mujdei, în borș sau plachie, peștele nu mai are nici un secret pentru românii amatori de preparate marine.

Cherhanalele de pe Litoral au devenit, în ultimii ani, localurile cu cel mai mare success în rândul românilor. Nici nu este de mirare, pentru că toate sunt așezate strategic, fix pe malul mării, astfel că pe lângă preparatele delicioase turiștii se bucură și de o priveliște minunată.

Statisticile contrazic realitatea de pe litoral. Românii nu sunt mair consumatori de pește: mânâncă anual doar 4 kilograme și jumătate, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 25 de kilograme. Cei mai mari consumatori sunt locuitorii din Portugalia și Spania.

Total
0
Shares
Total
0
Share