La chernana, doar cu rezervare

La chernana, doar cu rezervare

O vacanţă pe litoralul românesc nu ar avea niciun farmec fără o masă cu peşte sau fructe de mare. De acest lucru se conving şi turiştii care merg în fiecare vară la malul mării şi nu pleacă de acolo fără să îşi satisfacă capriciile culinare.

La cherhanalele de pe litoral weekend-ul a fost mai aglomerat ca niciodată. Turiştii fie şi-au făcut rezervari din
timp pentru o masă, fie au aşteptat chiar şi două ore să se elibereze una. Faptul că românii se dau în vânt după peşte nu mai este demult un secret. Nu se dau la o parte când vine vorba de un calcan bine fript pe plită sau un borş pescăresc, aşa cum numai la malul mării se găseşte.

Chefalul, bibanul de marea neagră, preţiosul calcan, dar şi nelipsita hamsie, toate au fost aşezate pe plita sfârâind.
Festinul culinar a fost unul desăvărşit.

Mulţi dintre clienţi spun că atunci când ajung în vacanţă la mare, o astfel de experienţă culinară este obligatorie. Pe plită, cu mămăligă sau mujdei, în borş sau plachie, peştele nu mai are nici un secret pentru românii amatori de preparate marine.

Cherhanalele de pe Litoral au devenit, în ultimii ani, localurile cu cel mai mare success în rândul românilor. Nici nu este de mirare, pentru că toate sunt aşezate strategic, fix pe malul mării, astfel că pe lângă preparatele delicioase turiştii se bucură şi de o privelişte minunată.

Statisticile contrazic realitatea de pe litoral. Românii nu sunt mair consumatori de peşte: mânâncă anual doar 4 kilograme şi jumătate, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 25 de kilograme. Cei mai mari consumatori sunt locuitorii din Portugalia şi Spania.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt