Klaus Iohannis, la Summitul NATO: Agresorul e Rusia şi noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic

Klaus Iohannis, la Summitul NATO: Agresorul e Rusia şi noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea Summitului NATO de la Bruxelles, că va insista în discuţiile cu aliaţii ca flancul estic să fie consolidat mai bine. „Agresorul e Rusia şi noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic”, a declarat preşedintele. Acesta a salutat anunţul făcut de secretarul general al NATO, privind aprobarea grupului de luptă care va fi poziţionat în România.

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis:

  • Începem peste câteva minute Summitul NATO. Este deja al doilea Summit NATO într-o lună de zile, de când Rusia a atacat, complet neprovocată, Ucraina. Ne întâlnim, evident, pentru a discuta împreună situaţia din Ucraina, pentru a discuta măsurile pe care vrem să le luăm şi planurile pe care le avem.
  • Câteva lucruri pot să vă spun de pe acum. În cadrul acestui summit dorim în primul rând să dovedim că suntem uniţi, că suntem uniţi şi în NATO, dar suntem uniţi şi în relaţia transatlantică. De asemenea, în cadrul acestui summit vrem să discutăm cum putem să ajutăm în continuare Ucraina. Evident, în primul rând este vorba de ajutor umanitar în Ucraina şi pentru cei care trebuie să părăsească Ucraina, cei care fug din faţa războiului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt