Klaus Iohannis l-a chemat pe Florin Cîţu la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre criza din coaliţie

Klaus Iohannis l-a chemat pe Florin Cîţu la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre criza din coaliţie

Preşedintele Klaus Iohannis va discuta cu premierul Florin Cîţu, de la ora 12:30, la Palatul Cotroceni, despre criza politică din interiorul coaliţiei.

“12.30 - Întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîţu, pe tema crizei guvernamentale, Palatul Cotroceni”, arată agenda preşedintelui.

Coaliţia de guvernare este pe punctul de a se destrăma, după ce Florin Cîţu l-a demis săptămâna trecută pe ministrul justiţiei, Stelian Ion, iar partenerii din USR PLUS au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului, alături de AUR.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou pentru luni, la ora 12:00, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Liderii USR PLUS au anunţat că miniştrii formaţiunii îşi vor depune demisiile la începutul acestei săptămâni.

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23:00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, aşa că a fost amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt