Jumătate din ţară, sub nămeţi. Prăpăd pe şosele

Jumătate din ţară, sub nămeţi. Prăpăd pe şosele

Vin zile cu ger cumplit! Meteorologii au emis, pentru mai bine de jumătate din ţară, cod portocaliu şi galben de viscol şi vreme rea. În mai multe judeţe, ninsorile au făcut deja mari probleme. În Caraş Severin, viscolul a pus la pământ mai mulţi brazi care au blocat drumurile, iar în Bihor o localitate întreagă a rămas în benză. Drumarii iau în calcul să închidă anumite porţiuni de drum.

În judeţul Caraş Severin a nins viscolit, astfel că în unele zone zăpada are mai mult de 40 de centimetri. Mai mulţi şoferi au rămas blocaţi pe drumul care duce spre Muntele Mic, după ce viscolul a pus la pământ mai mulţi brazi. Autorităţile au intervenit toată ziua ca să-i ajute să scoată maşinile din nămeţi.

Vremea rea face prăpăd şi în judeţul Bihor. Drumul Naţional 75 a fost blocat ore în şir din cauza unei avalanşe. Iar în comuna Dobreşti, viscolul a doborât mai mulţi copaci care au căzut peste firele de înaltă tensiune. Întreaga localitate a rămas în beznă. Probleme din cauza ninsorilor şi la Braşov. Autorităţile locale se gândesc deja să închidă anumite sectoare de drum.

A nins mult şi pe Transfăgărăşan. La cota 2.000, stratul de zăpada depăşeşte jumătate de metru. Salvamontiştii atrag atenţia asupra pericolului de avalanşă. Până duminică seară, vestul, centrul, dar şi estul României sunt sub cod galben sau portocaliu de viscol şi ninsori. Urmează zile extrem de geroase.

Ciclonul polar, care a ajuns acum şi în ţara noastră, face ravagii şi la alţii. Ministerul de Externe a emis deja o avertizare de călătorie în Bulgaria, care va fi lovită de ninsori abundente şi viscol. Peste ocean, şi Statele Unite se confruntă cu un val de frig fără precedent.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt