Jumătate din țară, sub nămeți. Prăpăd pe șosele - Prima News

Jumătate din țară, sub nămeți. Prăpăd pe șosele

Vin zile cu ger cumplit! Meteorologii au emis, pentru mai bine de jumătate din țară, cod portocaliu și galben de viscol și vreme rea. În mai multe județe, ninsorile au făcut deja mari probleme. În Caraș Severin, viscolul a pus la pământ mai mulți brazi care au blocat drumurile, iar în Bihor o localitate întreagă a rămas în benză. Drumarii iau în calcul să închidă anumite porțiuni de drum.

În județul Caraș Severin a nins viscolit, astfel că în unele zone zăpada are mai mult de 40 de centimetri. Mai mulți șoferi au rămas blocați pe drumul care duce spre Muntele Mic, după ce viscolul a pus la pământ mai mulți brazi. Autoritățile au intervenit toată ziua ca să-i ajute să scoată mașinile din nămeți.

Vremea rea face prăpăd și în județul Bihor. Drumul Național 75 a fost blocat ore în șir din cauza unei avalanșe. Iar în comuna Dobrești, viscolul a doborât mai mulți copaci care au căzut peste firele de înaltă tensiune. Întreaga localitate a rămas în beznă. Probleme din cauza ninsorilor și la Brașov. Autoritățile locale se gândesc deja să închidă anumite sectoare de drum.

A nins mult și pe Transfăgărășan. La cota 2.000, stratul de zăpada depășește jumătate de metru. Salvamontiștii atrag atenția asupra pericolului de avalanșă. Până duminică seară, vestul, centrul, dar și estul României sunt sub cod galben sau portocaliu de viscol și ninsori. Urmează zile extrem de geroase.

Ciclonul polar, care a ajuns acum și în țara noastră, face ravagii și la alții. Ministerul de Externe a emis deja o avertizare de călătorie în Bulgaria, care va fi lovită de ninsori abundente şi viscol. Peste ocean, și Statele Unite se confruntă cu un val de frig fără precedent.

Total
0
Shares
Total
0
Share