Județul Buzău, îngropat sub nămeți - Prima News

Județul Buzău, îngropat sub nămeți

Iarna întârziată a izolat localități din județele Vrancea și Buzău. După doar 24 de ore de ninsori, troienele au ajuns chiar și la doi metri înălțime. Autoritățile locale încearcă în continuare să deszăpezească drumurile, însă în anumite zone chiar și utilajele s-au poticnit. O echipă FOCUS a fost în cele mai afectate localități din județul Buzău.

Comuna Bisoca. Județul Buzău. Aici natura nu a glumit. A nins atât de tare încât troienele au depășit înălțimea oamenilor. Ca să poată ajunge la animale, de două zile încoace localnicii se luptă cu nămeții. În afara gospodăriilor, situația este și mai rea. Acolo unde altădată erau drumuri, acum se văd doar mormane de zăpadă. La un moment dat, un utilaj a rămas blocat.

Primarul spune că a făcut apel la firme private să le mai închirieze utilaje, ca să facă față, dar toate sunt ocupate. De parcă nu era de ajuns, vremea rea i-a lăsat pe oameni fără electricitate câteva ore bune.

În total, 24 de localități din județul Buzău au stat sâmbăta seara fără curent. Zăpezile le amintesc oamenilor de situația din 2012, dar se tem că dacă va mai ninge ar putea fi mai rău. În fiecare iarnă sunt pregătiți cu provizii.

Județul Buzău a fost sub cod portocaliu de vreme rea.

Total
8
Shares
Total
8
Share