Judeţul Buzău, îngropat sub nămeţi

Judeţul Buzău, îngropat sub nămeţi

Iarna întârziată a izolat localităţi din judeţele Vrancea şi Buzău. După doar 24 de ore de ninsori, troienele au ajuns chiar şi la doi metri înălţime. Autorităţile locale încearcă în continuare să deszăpezească drumurile, însă în anumite zone chiar şi utilajele s-au poticnit. O echipă FOCUS a fost în cele mai afectate localităţi din judeţul Buzău.

Comuna Bisoca. Judeţul Buzău. Aici natura nu a glumit. A nins atât de tare încât troienele au depăşit înălţimea oamenilor. Ca să poată ajunge la animale, de două zile încoace localnicii se luptă cu nămeţii. În afara gospodăriilor, situaţia este şi mai rea. Acolo unde altădată erau drumuri, acum se văd doar mormane de zăpadă. La un moment dat, un utilaj a rămas blocat.

Primarul spune că a făcut apel la firme private să le mai închirieze utilaje, ca să facă faţă, dar toate sunt ocupate. De parcă nu era de ajuns, vremea rea i-a lăsat pe oameni fără electricitate câteva ore bune.

În total, 24 de localităţi din judeţul Buzău au stat sâmbăta seara fără curent. Zăpezile le amintesc oamenilor de situaţia din 2012, dar se tem că dacă va mai ninge ar putea fi mai rău. În fiecare iarnă sunt pregătiţi cu provizii.

Judeţul Buzău a fost sub cod portocaliu de vreme rea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt