Judecătorul Cristi Danileţ - Premiul GDS pe 2021

Judecătorul Cristi Danileţ - Premiul GDS pe 2021

Judecătorul Cristi Danileţ a primit, miercuri, Premiul GDS pe anul 2021 "pentru merite esenţiale în configurarea democratică a spaţiului nostru juridic şi public".

"Mi-am riscat cariera pentru că am ieşit în spaţiul public, pentru că am fost vocal, pentru că am susţinut nişte valori. Este foarte periculos, astăzi, să susţii valori. Dacă susţii integritatea academică primeşti ameninţări de la oamenii legii. În 2008, am susţinut lupta împotriva corupţiei judiciare, am primit 70 de semnături ale magistraţilor şi grefierilor împotriva mea, pentru a fi anchetat: de ce am spus că există corupţie în justiţie. Când am spus că se încalcă standardele internaţionale în materie de justiţie şi că România nu respectă rapoartele GRECO, rapoartele Comisiei Europene şi rapoartele Comisiei de la Veneţia, am fost investigat că sunt pro-european şi că asta este poziţie politică", a afirmat judecătorul Cristi Danileţ, după primirea premiului din partea Grupului pentru Dialog Social.

Magistratul a spus că timpul a arătat că a avut dreptate în privinţa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, susţinând că, din cauza inventării SIIJ, "nu s-a mai descoperit niciun magistrat corupt".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt