Joe Biden, confirmat preşedintele SUA

Joe Biden, confirmat preşedintele SUA

Joe Biden este tot mai aproape de a fi confirmat preşedinte al Statelor Unite. Membrii Colegiului Electoral al Statelor Unite au votat pentru Joe Biden, pentru a fi viitorul preşedinte al Statelor Unite. Candidatul democrat a primit 306 voturi ale electorilor, adică exact câte a obţinut Donald Trump la alegerile de acum patru ani. Abia acum, preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidenţiale, la mai bine de o lună de la succes.

Preşedintele ales Joe Biden a declarat că este momentul ca America să întoarcă o pagină de istorie, după ce colegiul electoral s-a reunit şi a confirmat victoria sa în alegerile din 3, noiembrie. Candidatul Democrat a primit 306 voturi, în timp ce actualul preşedinte doar 232.

Preşedintele ales al Americii l-a acuzat, prin urmare, pe actualul locatar de la Casa Albă, Donald Trump, că se ţine cu dinţii de putere şi refuză să îşi recunoască înfrângerea. Şi asta pentru că Joe Biden este exact în aceeaşi situaţie în care s-a aflat Donald Trump în urmă cu 4 ani.

Kremlinul a aşteptat până când electorii au confirmat victoria lui Biden şi a transmis un mesaj de felicitare. În mesajul semnat de Vladimir Putin se precizează că preşedintele rus e gata să aibă o întâlnire cu noul preşedinte american.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt