Jocurile video, stil de viaţă pentru sute de tineri

Jocurile video, stil de viaţă pentru sute de tineri

Copiii de ieri visau să se joace pe calculator zi şi noapte. Astăzi, unii dintre ei au dus pasiunea la nivel de profesie. Sunt creatorii de jocuri video sau creatorii virtuali. În ultimii ani, industria de gaming din România s-a dezvoltat şi a devenit extrem de populară, iar sute de tineri talentaţi şi inventivi i se alătură şi îşi găsesc astfel jobul ideal. Şi bine plătit.

Sonia este unul dintre sutele de tineri români pentru care jocurile video au devenit o profesie. Este din Capitală, are 21 de ani şi e pasionată încă din copilărie. Chiar dacă la început, părinţii nu au fost de acord cu o astfel de meserie, fire ambiţioasă, tânăra a intrat în industria de gaming de pe băncile liceului.Acum este studentă la ASE, dar a devenit deja designer junior.

Şi pentru Aurelian Tălpăşanu, pasiunea pentru calculatoare şi jocuri a început foarte devreme. La şcoală făcea schimb de jocuri cu colegii şi stătea pe calculator non stop. Aşa cum face şi astăzi, la 30 de ani, dar la un alt nivel.

În fiecare lună are oferte de la companii din străinătate, dar a ales să rămână în România, unde are planuri mari. Creatorii de jocuri din România sunt foarte apreciaţi de marile companii din lume.

În 2021, industria de jocuri video din România a avut cea mai mare creştere din ultimii ani, o cifră de afaceri de 312 milioane de dolari, cu 20% mai mult faţă de anul precedent. Iar salariile sunt de la foarte bune în sus. Un angajat care lucrează pe o poziţie de support câştigă între 500 şi 900 de euro lunar, în timp ce un senior analist sau un inginer automatist au un salariu de 2.000 de lei euro, plus bonusuri anuale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt