Jocurile foamei la graniţa polono belarusă

Jocurile foamei la graniţa polono belarusă

Situaţia refugiaţilor de la graniţa dintre Polonia şi Belarus escaladează de la o zi la alta. Miile de refugiaţi kurzi, afgani şi irakieni înfruntă frigul şi foamea în încercarea disperată de a intra în statele Uniunii Europene. Totul riscă să se transforme într-o uriaşă criză umanitară.

Imaginile filmate în premieră de o echipă CNN într-o tabără de refugiaţi de la graniţa dintre Belarus şi Polonia sunt cutremurătoare.

Doar în această tabără sunt peste două mii de migranţi. Vin din Irak şi din Siria. Ţinta călătoriei lor de mii de kilometri este Germania. Polonia, stat de graniţă al Uniunii Europene, nu permite accesul acestora. Refugiaţii încearcă însă zilnic să forţeze frontiera. Doar o mică parte reuşesc să ajungă pe teritoriul polonez. Ceilalţi, printre care şi sute de copii, îngheaţă în adăposturi improvizate în Belarus.

Statele occidentale văd în fluxul uriaş de refugiaţi un atac orchestrat de la Moscova. Vladimir Putin neagă, însă, orice implicare a Kremlinului în această criză

De cealaltă parte, preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la criza migranţilor, pe care a catalogat-o drept o problemă foarte serioasă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt