Jill Biden şi Carmen Iohannis - la Şcoala Gimnazială 'Uruguay', care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi

Jill Biden şi Carmen Iohannis - la Şcoala Gimnazială 'Uruguay', care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au ajuns, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială "Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Participă la această întâlnire ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în România, David Muniz, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 - 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Jill Biden şi Carmen Iohannis vizitează două săli de clasă. În prima sunt preşcolari şi elevi de clase primare, care fac diferite activităţi, cum ar fi mânuţe din hârtie sau un 'copac al prieteniei' în culorile steagului ucrainean.

Cealaltă clasă este cu copii mai mari, care fac puzzle-uri cu tematică prietenoasă. Grupele de elevi sunt coordonate de un profesor român şi unul ucrainean.

Jill Biden şi Carmen Iohannis vor vorbi cu mame ucrainence şi cadre didactice: Svitlana Salamatova - profesoară, Anastasia Konovalova - profesoară, Anna Sushko - profesoară şi mamă, Svitlana Gollyak - mamă.

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a ajuns vineri în România, la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii americani şi ai NATO.

Vizita în România este parte a unei deplasări de patru zile pe care Jill Biden o efectuează în ţara noastră şi Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiaţii ucraineni.

Soţia preşedintelui SUA a scris pe Twitter că scopul călătoriei sale în cele două state este de "a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului lui Putin".

"De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţă pentru eforturile de ajutorare a ţărilor vecine şi a lucrătorilor umanitari", a adăugat Jill Biden

Sursa> Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt