Izolaţi în Bucureşti. Coşmarul locuitorilor din Greenfield continuă

Izolaţi în Bucureşti. Coşmarul locuitorilor din Greenfield continuă

Coşmarul locuitorilor din cartierul Greenfield, situat în sectorul 1 al Capitalei, continuă. Drumul de acces prin pădure pe care îl foloseau peste 6.000 de oameni rămâne închis din motive de mediu. Sătui de promisiuni şi să piardă cel puţin două ore în trafic pe un drum ocolitor, oamenii au venit să protesteze în faţa Primăriei Sectorului 1.

Şi-au dorit o locuinţă cât mai aproape de natură, ca să scape de poluarea din oraş, dar au ajuns să îşi petreacă timpul mai mult în maşină. Drumul de plecare, dar şi de întoarcere a devenit un coşmar pentru mii de locuitori din Cartierul Greenfield pentru că drumul de acces prin pădure rămâne închis. Sătui de situaţie, oamenii au protestat în faţa Primărei Sectorului 1.

Drumul permite accesul mai uşor spre Voluntari şi Pipera, unde sunt foarte multe clădiri de birouri sau spre DN1, care duce spre centrul Capitalei.

De-a lungul timpului acest drum a mai dat bătaie de cap locuitorilor cât şi dezvoltatorilor. Acesta a mai fost închis de Romsilva pe baza unor sesizări, dar oamenii au continuat să îl parcurgă. De data aceasta problema a început de la pietrişul pe care cineva îl turnase pe alee, pentru că vorbim totuşi de un drum forestier. Romsilva a observat şi a închis din nou drumul. Acesta a apraţinut primăriei Capitalei, după un proces a trecut în administraţia Romsilva. Acum Romsilva vrea să-l dea spre administrate primăriei de sector.

Soluţii pentru ca acest drum să redevină circulabil se pare că ar fi. După aproape două ore de discuţii între administratorii complexului şi primarul Armand a venit şi o hotărâre temporară.

Practic cele trei parcele de teren ar putea să se transforme în drum forestier cu acces pentru riverani. Însă procesul ar putea dura şi câteva luni. Până atunci oamenii sunt nevoiţi să stea în trafic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt