Izolarea, un stimul pentru cupluri

Izolarea, un stimul pentru cupluri

Pandemia a stimulat apetitul sexual al românilor, iar acest lucru se vede cel mai bine în numărul de naşteri. Oamenii au stat mai mult acasă, împreună, şi au avut mai mult timp pentru a se preocupa de viaţa de cuplu. Până acum, numărul nou-născuţilor a crescut cu 10 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 1966, pentru a creşte natalitatea în România, Nicolae Ceauşescu a emis decretul 770 prin care avorturile sau orice formă de contracepţie era interzisă. Atunci, după doar un an, numărul naşterilor s-a dublat.

Acum, se pare că această tendinţă este pe cale să se schimbe. O explozie a numărului de naşteri a avut loc în
această perioadă. Pandemia a fost un adevărat stimul pentru cuplurile care, nevoite să petreacă timp împreună, au avut parte de mai multă activitate sexuală.

Cuplurile care s-au hotărât în pandemie să aducă pe lume un copil sunt cele care se aflau într-o relaţie de foarte mulţi ani.

Ana are 39 de ani şi se pregăteşte să devină pentru prima oară mamă. Până la această vârstă a încercat, prin diverse tratamente de fertilitate, să rămână însărcinată, însă fără rezultat. Acum, în pandemie, spune ea, totul s-a întâmplat natural.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, încă din februarie, a fost consemnată o creştere a numărului de nou-născuţi. S-a ajuns astfel ca, în luna martie, să înregistram peste 13 mii de naşteri, cu peste o mie mai multe faţă de luna anterioară. Specialiştii spun că, această creşterea a nou-născuţilor, se va vedea şi în statisticile din lunile următoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt