Izolarea la domiciliu, calvar pentru suspecţii de Covid

Izolarea la domiciliu, calvar pentru suspecţii de Covid

După doi ani de pandemie procedura prin care suspecţii de COVID19 trebuie să treacă pentru a fi testaţi este lungă şi anevoiasă! Din momentul în care sunt anunţate autorităţile, adică cei de la DSP, că există suspiciunea infectării, se aşteaptă şi 5 zile până la testare! Se întâmplă la Oradea şi nu ne-a povestit cineva despre acest lucru, trece prin această situaţie corespondentul Prima Tv, Claudiu Mihuţ, aflat acum în izolare.

În plin val cinci al pandemiei, în cazul izolării la domiciliu, aşteptarea unui echipaj de la ambulanţă care să vină să vă testeze…poate dura câteva zile

Procedura pentru testarea la domiciliu este, însă, lungă şi anevoioasă.

Cei care au intrat în contact cu o persoană confirmată cu virusul SARSCOV2 sunt obligaţi să se autoizoleze între 7 şi 10 zile. Perioada va fi, însă, prelungită în funcţie de timpul de aşteptare pentru testare, dar şi pentru primirea rezultatului.

România a depăşit 8 mii de infectări cu virusul SARSCOV2 în ultimele 24 de ore, iar în prezent peste 64.000 de persoane se află în carantină la domiciliu. În ceea ce priveşte numărul apelurilor la 112, doar astăzi au fost înregistrate 4.025 de apeluri ale bolanvilor sau suspecţilor de COVID19.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt