Iranul şi talibanii din Afganistan critică SUA pentru că încearcă să-i învrăjbească

Iranul şi talibanii din Afganistan critică SUA pentru că încearcă să-i învrăjbească

Iranul şi talibanii din Afganistan au criticat duminică politica externă americană faţă de regiunea lor, considerând că Statele Unite încearcă să-i învrăjbească, notează luni agenţia DPA.

"Una dintre strategiile politice ale SUA este de a aţâţa diferenţele dintre Afganistan şi statele vecine", a declarat ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian la o întâlnire la Teheran cu şeful diplomaţiei talibanilor Amir Khan Muttaqi.

Amirabdollahian s-a jurat că Washingtonul nu va reuşi şi le-a cerut Statelor Unite să înveţe din greşelile politicii lor în Afganistan în ultimii 20 de ani, potrivit agenţiei de presă Tasnim.

Potrivit lui Muttaqi, SUA încă încearcă să pună presiune politică şi economică asupra Afganistanului chiar şi după retragerea trupelor americane. Ca exemplu, el a făcut referire la sancţiunile americane responsabile pentru sărăcia cu care se confruntă 80% din populaţia ţării sale, potrivit Tasnim.

În timp ce miniştrii de externe se întâlneau la Teheran, un raport a fost publicat de website-ul de ştiri Asr-Iran producând agitaţie.

Potrivit raportului, Iranul este pregătit să predea talibanilor ambasada afgană din capitala sa. Ambasadorul anterior ar fi fugit în străinătate.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt