ÎPS Teodisie vrea zece mii de credincioşi la slujbă

ÎPS Teodisie vrea zece mii de credincioşi la slujbă

Un munte de sticle de plastic a aparut astăzi în Palatul Arhiepiscopiei Tomisului. Zeci de credincioşi lucrează încă de noaptea trecuta în 3 schimburi pentru a pregăti sticlele pentru Aghiazma Mare. Cele 120 de mii de sticle trebuie să fie gata mâine dimineaţă, atunci când începe Slujba din ajunul Bobotezei.

În fiecare an, de Bobotează zeci de mii de creştini se băteau pentru a obţine apă sfinţită, iar risipa de aghiazmă era foarte mare. Arhiepiscopul Tomisului a venit cu ideea îmbutelierii apei sfinte în sticle de plastic. Anul acesta au fost comandate 12o de mii de recipiente din plastic ce vor fi umplute mâine. Sunt mai puţine faţă de anii trecuţi, cu 3o de mii de bucăţi, dar chiar şi-asa munca voluntarilor este dificilă. Speriaţi de pandemie, multi enoriaşi n-au mai venit anul acesta la etichetare.

Pe fiecare sticluţă este lipită o etichetă pe care scrie „Aghiazma Mare” şi anul în care s-a sfinţit apa. Mai-marii bisericii spun că apa sfinţită rezista chiar şi până la 20-30 ani.

Mâine dimineaţă Arhiepiscopia Tomisului va organiza o slujbă în faţa catedralei asemanatoare cu cea din ziua de Boboteaza. Atunci va fi sfinţită apa, care mai apoi va fi îmbuteliată în sticlele etichetate astăzi. Ele vor fi oferite credincioşilor care vor participa la slujba de Bobotează. Arhiepiscopul Teodosie mizeaza pe cifre uriaşe de participanţi.

Anul acesta Boboteaza se va desfăsura în portul Tomis din auza lucrărilor care se desfăşoara la Cazino.

La finalul slujbei de Bobotează , conform tradiţiei înalt prea sfinţitul Teodosie va arunca în apele mării trei cruci de lemn. Despre tinerii care se vor avânta să le recupereze se spune că vor avea noroc tot anul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt