Iordania: Fostul prinţ moştenitor Hamza, în arest la domiciliu, după acuzaţii de activităţi împotriva securităţii regatului

Iordania: Fostul prinţ moştenitor Hamza, în arest la domiciliu, după acuzaţii de activităţi împotriva securităţii regatului
Adevarul

Hamza, fostul prinţ moştenitor şi fratele vitreg al regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, a anunţat sâmbătă că se află "în arest la domiciliu" în palatul său din Amman, fiind acuzat de armată de activităţi împotriva "securităţii regatului", relatează AFP.

Într-un mesaj video transmis BBC prin avocatul său, prinţul Hamza a susţinut că şeful de stat major al armatei a venit la el acasă şi i-a spus că nu i se permite să iasă. El a negat că a luat parte la o conspiraţie şi a acuzat autorităţile ţării sale de "corupţie" şi "incompetenţă".  

Agenţia de stat Petra a anunţat că autorităţile au arestat un fost consilier al regelui, Bassem Awadallah, şi un număr necunoscut de alte persoane din "motive de securitate", în timp ce cotidianul american Washington Post a raportat rolul său într-un complot pentru răsturnarea regelui.  

Într-o declaraţie, şeful statului major iordanian, generalul Youssef Huneiti, a specificat că prinţului Hamza i s-a cerut "să oprească activităţile care ar putea fi folosite pentru a submina stabilitatea şi securitatea regatului”, dar a dezminţit arestarea acestuia. "Nimeni nu este mai presus de lege. Securitatea şi stabilitatea Iordaniei sunt pe primul loc", a spus generalul Huneiti. "Toate măsurile care au fost luate au fost luate în cadrul legii şi după o investigaţie amănunţită", a adăugat el.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt