IOR, speranţă, minune şi viaţă

IOR, speranţă, minune şi viaţă

Zeci de bucureşteni au venit în Parcul IOR din capitală în semn de protest faţă de retrocedarea a 12 hectare din el. Uniţi sub sloganul ,,Există viaţă după IOR" mai mulţi voluntari de la ONG-uri au organizat diferite activităţi atât pentru copii, cât şi pentru adulti.

Dacă pentru copii iesirea in parcul IOR a fost motiv de distractie, adulţii au sperat că in acest fel vor atrage atentia asupra unei probleme importante pentru locuitorii din zona, dar si pentru Capitală. Ei speră ca parcul să nu fie retrocedat pentru a-şi putea aducea, în continuare, copiii şi nepoţii la plimbare.

Mii de oameni au semnat petitia Nu cedam parcul IOR şi cer să fie oprite defrisările iar suprafata de 12 hecatre sa nu fie retrocedată.

În 2021, Primăria Sectorului 3 pierdea definitiv în instanţă contestaţia asupra titlului de proprietate pentru 12 hectare din parcul IOR, retrocedate în 2005. Acum, o parte din această suprafaţă a început să fie amenajată pentru o construcţie. Mulţi copaci au fost tăiaţi, incendiaţi sau otrăviţi chiar şi după protestul de la sfârşitul lunii martie. Şi acest lucru se întâmplă pentru că proprietarul îşi doreşte să construiască acolo un complex imobiliar.

Parcului IOR are o suprafaţă de 85 de hectare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt