Iohannis: Politicile bazate pe consum şi deficite bugetare ne-au îndepărtat de obiective de ţară strategice, precum aderarea la euro

Iohannis: Politicile bazate pe consum şi deficite bugetare ne-au îndepărtat de obiective de ţară strategice, precum aderarea la euro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu ocazia participării la prima ediţie a Forumului Educaţiei Financiare, organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Asociaţia Română a Băncilor, că România şi-a asumat „reforme şi investiţii de anvergură, care să genereze valoare adăugată, bunăstare şi dezvoltare sustenabilă în timp”. Preşedintele a vorbit şi despre cripto-activelor, educaţie financiară sau digitalizare. În acelaşi timp, Iohannis spune că politicile bazate pe consum, deficitele bugetare din perioada anterioară pandemiei şi creşterea datoriei publice „ne-au îndepărtat de obiective de ţară strategice, precum aderarea la zona euro”.

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis:

„Sub egida „Forumul educaţiei financiare”, programul lansat astăzi constituie o invitaţie atât la reflecţie, cât şi la acţiune conjugată, pentru creşterea nivelului de pregătire într-un domeniu deosebit de important.

Am dorit să acord Înaltul Patronaj acestui program deoarece educaţia economică şi financiară în cadrul societăţii şi la nivelul mediului de afaceri necesită o abordare serioasă, integrată şi, în final, cu rezultate concrete.

Afla mai multe despreconsumdeficit bugetariohannis
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt