Iohannis îl contrazice pe Chesnoiu: „E nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu va fi o criză alimentară”!

Iohannis îl contrazice pe Chesnoiu: „E nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu va fi o criză alimentară”!

Deşi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a dat de nenumărate ori asigurări că România nu se va confrunta cu o criză alimentară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este încă nevoie de multe măsuri pentru a fi siguri de acest lucru, informează AGERPRES.

Preşedintele Iohannis a mai spus că „în perioada următoare” Guvernul va veni cu astfel de măsuri pentru sprijinirea producţiei şi asigurarea unor rezerve, astfel încât să se evite o posibilă criză alimentară.

„Măsurile luate până acum sunt primele măsuri, ele sunt în regulă, dar sunt încă insuficiente. E nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu vom avea o criză alimentară, în special că nu vom avea creşteri peste măsură la preţurile pentru alimente. Am discutat cu premierul aceste chestiuni, există o preocupare serioasă pentru aceste chestiuni şi în perioada următoare vor veni noi măsuri care vor sprijini producţia şi, pe de altă parte, vor crea anumite rezerve care pot fi folosite atunci când situaţia se complică”, a afirmat şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută marţi în timpul unei vizite efectuate în judeţul Buzău.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt