Intubarea greşită, posibilă cauză a morţii tânărului cu fractură la cot

Intubarea greşită, posibilă cauză a morţii tânărului cu fractură la cot

O intubare făcută greşit ar putea fi cauza morţii tânărului cercetător care s-a operat la spitalul din Vatra Dornei. Raportul medico-legal arată că bărbatul. în vârstă de 28 de ani, a intrat în stop cardiorespirator, imediat după anestezie, din cauza unui edem pulmonar. Specialiştii cred că tragedia ar fi putut fi evitată.

Valeriu Stoilov, care s-a stins pe masa de operaţie imediat după anestezie, a murit asfixiat, din cauza unui lichid acumulat în plămâni. Este ceea ce arată certificatul medico legal în urma necropsiei. Specialiştii nu exclud însă ipoteza ca bărbatul să fi rămas fără oxigen din cauza intubării făcute greşit.

Valeriu a ajuns la Spital Municipal din Vatra Dornei după ce s-a accidentat la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. A fost diagnosticat cu fractură şi a fost programat pentru operaţie cu anestezie generală. Miercuri, pe 15 martie, înainte de intervenţie, analizele şi investigaţiile preoperatorii au arătat că nu avea nicio altă afecţiune şi nici nu era alergic la substanţele anestezice, spun şefii spitalului.

Pe masa de operaţie a intrat însă în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi resuscitat. Medicul anestezist susţine că nu a făcut nicio greşeală. Tragedia ar fi putut fi, totuşi, evitată.

Medicii legişti susţin că rezultatele necropsiei sunt deocamdată preliminare şi nu se ştie dacă există o legătură între anestezie şi moartea tânărului. Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cazul a fost preluat de Parchetul pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, Valeriu Stoilov era cercetător şi doctorand la Universitatea din Iaşi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt