Intubarea greșită, posibilă cauză a morții tânărului cu fractură la cot - Prima News

Intubarea greșită, posibilă cauză a morții tânărului cu fractură la cot

O intubare făcută greșit ar putea fi cauza morții tânărului cercetător care s-a operat la spitalul din Vatra Dornei. Raportul medico-legal arată că bărbatul. în vârstă de 28 de ani, a intrat în stop cardiorespirator, imediat după anestezie, din cauza unui edem pulmonar. Specialiștii cred că tragedia ar fi putut fi evitată.

Valeriu Stoilov, care s-a stins pe masa de operație imediat după anestezie, a murit asfixiat, din cauza unui lichid acumulat în plămâni. Este ceea ce arată certificatul medico legal în urma necropsiei. Specialiștii nu exclud însă ipoteza ca bărbatul să fi rămas fără oxigen din cauza intubării făcute greșit.

Valeriu a ajuns la Spital Municipal din Vatra Dornei după ce s-a accidentat la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. A fost diagnosticat cu fractură și a fost programat pentru operație cu anestezie generală. Miercuri, pe 15 martie, înainte de intervenție, analizele și investigațiile preoperatorii au arătat că nu avea nicio altă afecțiune și nici nu era alergic la substanțele anestezice, spun șefii spitalului.

Pe masa de operație a intrat însă în stop cardiorespirator și nu a mai putut fi resuscitat. Medicul anestezist susține că nu a făcut nicio greșeală. Tragedia ar fi putut fi, totuși, evitată.

Medicii legiști susțin că rezultatele necropsiei sunt deocamdată preliminare și nu se știe dacă există o legătură între anestezie și moartea tânărului. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cazul a fost preluat de Parchetul pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, Valeriu Stoilov era cercetător și doctorand la Universitatea din Iași.

Total
0
Shares
Total
0
Share