Insula Evia, din nou în flăcări

Insula Evia, din nou în flăcări

Numeroase incendii au izbucnit în mai multe ţări din lume iar pompierii continuă să ducă o luptă inegală cu forţele naturii. În Grecia, focul nu conteneşte să facă prăpăd pe a doua cea mai mare insulă a ţării, Evia dar şi în Attica, unde au fost trimişi 142 de pompieri români. Incendiile continuă să facă ravagii şi în California şi Brazilia,
unde sute de mii de hectare au fost distruse.

După ce acum nici două săptămâni focul făcea ravagii în partea de nord a insulei Evia, acum, focul a pus stăpânire şi pe partea de sud a insulei. Locuitorii din satele din apropiere au fost evacuaţi iar la faţa locului au fos trimişi zeci de pompieri pentru a stinge focul. Un alt incendiu de vegetaţie a pornit şi în nordul Atenei, unde, pompierii greci muncesc cot la cot cu cei români pentru a stinge flăcările. Situaţia nu arată deloc bine nici în California unde, vegetaţia continuă să ardă. ncendiul Caldor a izbucnit în urmă cu10 zile şi a distrus până acum peste 40.000 de hectare.

Până în acest moment focul este ţinut sub control într-un procent de doar 9%. Îi incendiul Dixie, al doilea cel mai mare din istoria statului California continuă să ardă. Pompierii au reuşit până acum să îl stingă în proporţie de doar 35%.

Autorităţile maericane sunt uimite de frecvenţa şi rapiditatea cu care incendiile se răspândesc şi îi sfătuiesc pe oameni să rămână în alertă.â

Şi Brazilia trece printr-o perioadă extrem de dificilă din cauza incendiilor dese dar şi a lipsei de oameni care să ajute la stingerea acestora.

Ultimul incendiu care a izbucnit în Brazilia, mai exact în Sao Paolo, a distrus peste 1,200 de hectare de vegetaţie

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt