Inovaţiile viitoare în agricultură ale BASF vor aduce beneficii în materie de securitate alimentară, climă şi mediu înconjurător

Inovaţiile viitoare în agricultură ale BASF vor aduce beneficii în materie de securitate alimentară, climă şi mediu înconjurător

BASF şi-a prezentat perspectiva pe zece ani privind inovaţiile agricole menite să susţină securitatea alimentară pentru generaţiile viitoare, minimizând, în acelaşi timp, impactul agriculturii asupra climei şi mediului.

Compania se concentrează pe îmbunătăţirea productivităţii în culturile majore, cum sunt cele de grâu, rapiţă, soia, porumb, bumbac, orez, precum şi în cazul fructelor şi legumelor. Potrivit estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), aceste culturi acoperă peste 50% din terenurile agricole ale lumii, astfel că inovaţiile aplicate la o scară atât de largă au potenţialul de a face agricultura mai productivă şi mai durabilă.

În cadrul acestor culturi majore, BASF continuă să inoveze în domeniul seminţelor şi trăsăturilor genetice, al tratării seminţelor, protecţiei biologice şi chimice a culturilor, precum şi în ceea ce priveşte soluţiile de agricultură digitală, şi va lansa proiecte majore în toate domeniile de business în cursul deceniului următor. Valoarea inovaţiilor în curs de materializare este puternică, cu un potenţial maxim de vânzări estimat la peste 7,5 miliarde de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt