Inimile de aur care au spart gheaţa

Inimile de aur care au spart gheaţa

,,Ştiam că orice secundă pierdută poate însemna o tragedie, am respirat abia când i-am văzut teferi"! Sunt cuvintele salvatorilor din Vâlcea care au scos doi copii din apa îngheţată a unui lac. Au ajuns acolo foarte repede, au sărit în barca pe care au adus-o cu ei şi au spart gheaţa, bucată cu bucată, cu vâslele, pentru a-şi face loc să ajungă la cei mici. Jurnaliştii FOCUS au vorbit cu oamenii datorită cărora aceşti copii sunt acum în viaţă. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Acesta este momentul în care unul dintre dintre salvatorii lSU Vâlcea încearcă să capteze atenţia copiilor aflaţi la un pas de moarte, pentru a le da încrederea că vor reuşi să ajungă la ei.

Clipele în care salvatorii se îndreaptă spre cei doi adolescenţi căzuţi în apă au fost filmate de prietenii care rămăseseră pe margine. Tot ei sunt cei care au dat alarma. Cu ultimele puteri, băieţii abia se mai puteau ţine la suprafaţă. Ca să ajungă la ei, cu barca, pompierii au spart gheaţa, bucată cu bucată.

Cei doi adolescenţi, de 14 şi 16 ani, alături de alţi trei copii, erau în zona podului de cale ferată peste râul Olt de la Râmnicu Vâlcea. Unul dintre ei a vrut să se dea pe gheaţă, dar aceasta s-a rupt, iar băiatul a căzut în apă. În încercarea de a-l salva, celălalt a căzut şi el. Echipa de salvatori a ştiut în fiecare moment că un pas făcut greşit poate însemna moarte pentru copiii aflaţi în apa îngheţată.

Cei doi băieţi se află acum în afara oricărui pericol. Şi asta pentru că oameni foarte bine pregătiţi pentru astfel de situaţii extrem de dificile au ajuns la ei într-un timp foarte scurt. Timpul de gândire dispare în astfel de clipe. Lupta lor a fost însă cu atât mai grea cu cât înaintarea spre copii s-a făcut cu mare dificultate.

Medicii avertizează, însă, că o astfel de joacă poate fi fatală din cauza şocului hipotermic, care se poate instala în doar câteva minute. Anul trecut, cel puţin cinci copii au murit după ce gheaţa s-a spart sub ei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt