Indonezia interzice sosirea turiştilor străini pe aeroportul din Jakarta din cauza creşterii numărului de infectări

Indonezia interzice sosirea turiştilor străini pe aeroportul din Jakarta din cauza creşterii numărului de infectări

Indonezia a interzis temporar intrarea turiştilor străini în ţară prin aeroportul din Jakarta, a anunţat luni Ministerul Transporturilor, în încercarea de a limita creşterea constatată a numărului de cazuri de COVID-19, alimentată de varianta Omicron a SARS-CoV-2, transmite Reuters.

Indonezia se confruntă cu o creştere a numărului de infectări, duminică fiind raportate peste 36.000, în timp ce rata de ocupare a spitalelor din capitală a ajuns la 63%.

Decizia intervine la doar câteva zile după ce pe insula Bali a aterizat primul avion internaţional cu vizitatori străini după aproape doi ani.

Noile reguli li se aplică turiştilor străini şi indonezienilor care au călătorit în străinătate în vacanţă, a precizat ministerul într-un comunicat.

Decizia de a 'restricţiona temporar sosirea turiştilor' are drept scop să încetinească răspândirea coronavirusului, a declarat Novie Riyanto, director general pentru aviaţie civilă în cadrul ministerului.

Turiştii din străinătate vor putea totuşi să sosească pe aeroportul din Bali, precum şi la Batam şi Tanjung Pinang în insulele Riau, în apropiere de Singapore.

Poliţia aplică o interdicţie de circulaţie în centrul capitalei Jakarta între miezul nopţii şi ora 04:00 pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Autorităţile indoneziene au avertizat că această tendinţă crescătoare, alimentată de varianta Omicron, ar putea să continue până la sfârşitul lunii februarie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt