Indicatoarele rutiere, ținta hoților - Prima News

Indicatoarele rutiere, ținta hoților

Mereu la ,,mica înțelegere”! Așa se circulă în zone importante din România din care dispar peste noapte indicatoarele rutiere. Cele mai multe sunt furate și duse la fier vechi, spun autoritățile. Până ca hoții să fie prinși, șoferii cad la mijloc. Riscă să fie implicați în accidente produse fără voia lor.

Am mers alături de pilotul de raliuri Jean Tatu cu mașina prin satul Poplaca, din Mărginimea Sibiului. La o primă intersecție, experimentatul șofer a rămas blocat la volan. Ne continuăm drumul, iar la câteva străzi ajungem într-o intersecție la fel de periculoasă.

Anul trecut, lucrătorii de la Drumuri și Poduri Sibiu au montat nu mai puțin de 496 de indicatoare rutiere și 93 de limitatoare de viteză pe drumurile din județ. Nimeni nu poate garanta, însă, pentru cât timp acestea vor rămâne în picioare.

Probleme au fost sesizate și pe Transfăgărășan sau Drumul Național 7C, cum mai este cunoscut. Aici au dispărut 4 indicatoare în ultimii ani. Intersecțiile și șoselele nesemnalizate sunt un pericol permanent, în special pentru șoferii începători, spun specialiștii.

Subiectul indicatoarelor furate a ajuns și pe lista Autorității Teritoriale de Ordine Publică Sibiu, care va stabili o strategie împreună cu Poliția și alte instituții de intervenție, prin care să fie prevenite furturile.

foto: captura videoTotal
0
Shares
Total
0
Share