Începe reabilitarea bazei Cireşarii

Începe reabilitarea bazei Cireşarii

În urmă cu câteva decenii era locul din care copiii visau să iasă sportivi de performanţă. Astăzi este acoperită de bălării. Abia acum autorităţile încearcă să salveze ce se mai poate din Baza Cireşarii din Sectorul 1 al Bucureştiului. Sunt, însă, multe modificări de făcut. Mobilierul este vechi, spaţiile prea mici iar dotările insuficiente. Singura care a rezistat este dorinţa profesorilor de a preda şi a vedea clubul Cireşarii plin de copii.

Zeci de voluntari, studenţi ai Universităţii de Agronimie şi Medicină Veterinară in Bucureşti, au început curăţenia în curtea Clubului.

Este nevoie, însă, şi de alte lucrări de modernizare, de dotări şi de spaţii mai mari. În sala de informatică, de exemplu, zeci de copii se înghesuie în câţiva metri pătraţi.

Sala de sport…este pentru orice doar pentru sport nu!

Iar copiii care vin aici pentru antrenamentele la fotbal nu au avut niciodată un teren pe care să joace.

Ministerul Educaţiei şi Universitatea de Agronomie din Bucureşti şi-au unit forţele pentru a face din baza Cireşarii un loc în care copiii să vină şi să înveţe cu drag. Studenţii s-au oferit voluntari, să facă proiectul, împreună cu specialişti. Rămâne ca autorităţile să vină cu banii şi…mâna de lucru.

Baza Cireşarii a apărut pe locul unei foste fabrici de cuie! În anul 2000 primeşte numele Parcul Cireşarii, inspirat după romanul cu acelaşi nume scris de Constantin Chiriţă. Din 2005 baza este lăsată…de izbelişte. Abia astăzi autorităţile îşi amintesc de el.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt