ÎNCEPE MAREA VACCINARE - Prima News

ÎNCEPE MAREA VACCINARE

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Statele Unite vor începe vaccinarea pentru COVID încă din primele zile ale lunii decembrie. Astfel, peste 20 de milioane de oameni vor fi imunizaţi până şfârşitul anului. Între timp, gigantul farma AstraZeneca şi Universitatea din Oxford anunţă că au dezvoltat cu succes un remediu pentru infecţia cu SARS COV 2. Este al treilea vaccin care a depăşit faza testelor finale şi care mai aşteaptă doar unda verde a autorităţilor pentru a fi produs în masă.  

Datele publice arată că vaccinul produs de compania farmaceutică AstraZeneca şi Universitatea Oxford este mai puţin eficient decât cele dezvoltate de Pfizer – BionNTech şi Moderna, care au o eficacitate ce depăşeşte 90%. Cu toate acestea, avantajul său constituie în faptul că serul este mult mai ieftin, dar şi mai uşor de depozitat şi de transportat.

Prin vocea ministrului Sănătăţii, guvernul britanic a salutat momentul. Londra a comandat 100 de milioane de doze iar vaccinarea în masă a populaţiei va începe imediat ce autorităţile sanitare vor certifica eficienţa serului. 

Peste Ocean, oficiali din Statele Unite spun că intenţionează să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 chiar de pe 11 sau 12 decembrie. Specialiştii spun că până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului.Total
0
Shares
Total
0
Share