Incendiul de la Constanţa ar fi fost provocat de doi copii

Incendiul de la Constanţa ar fi fost provocat de doi copii

Doi copii ar fi cei care au provocat incendiul în urma căruia un bloc de locuinţe cu 5 scări a ars azi noapte la Constanţa. Este una dintre ipotezele cu care lucrează anchetatorii după ce au verificat camerele de supraveghere din zonă. Din cauza fumului şi a flăcărilor, 250 de oameni, printre care şi 70 de copii, au fost evacuaţi de pe acoperiş, acolo unde se refugiaseră de teamă. 36 de maşini s-au făcut scrum, în urma incendiului, iar clădirea este de nerecunoscut.

Doi copii îşi fac de lucru printre maşinile de la care a pornit incendiul ce a devastat blocul din Constanţa. Asta au văzut poliţiştii pe imaginile luate de pe camerele de supraveghere din zonă. Un minut şi jumătate mai târziu o
explozie a zguduit parcarea.

Pe imagini, siluetele copiilor se văd din nou, îndepărtându-se în fugă

Era 1 şi iadul se dezlănţuia, după ce flacarile s-au propagat rapid la vehiculele din apropiere, in doar cateva minute. Una cate una, au inceput sa arda, iar rezervoarele cu combustibil au inceput sa explodeze.

In scurt timp limbile de foc au inceput sa urce pe zidurile blocului, placate cu polistiren. Izolatia exterioara s-a aprins sia inceput sa arda cu fum inecacios. Panica i-a cuprins pe oamenii din cele 5 scari de bloc.

ISU Dobrogea a trimis toate echipajele de pompieri din cazarmile orasului. Cartierul de la iesirea catre statiuni a fost blocat de autoritati, iar echipajele de interventie au umplut strazile din jur. 35 de cisterne au aruncat sute de tone de apa si spuma peste cladirea in flacari, aproape 4 ore. Constanta a cerut sprijin la ISU Ialomita si ISU Calarasi.

Oamenii evacuati au primit ceai si pături din partea primariei. La Constanta a nins noaptea trecuta si locatarii care au fugit cu ce au apucat pe ei, au tremurat de frig in strada. Municipalitatea i-a cazat de urgenta in spatii provizorii.

Una dintre ipotezele cu care lucrează poliţiştii, pentru a afla cum a fost provocat incendiul, este aceea că cei doi copii s-ar fi jucat cu petarde sub o maşină şi de acolo totul a degenerat.

La 5 ore de la izbucnirea focului, Planul Rosu a fost dezactivat.

Cercetarile vor fi acum preluate de catre politisti si procurori, iar la lumina zilei, acestia vor incerca sa afle cu exactitate de unde a pornit incendiul, daca a fost vorba de un scurt circuit sau de o mana criminala. Surse neoficiale din ancheta pompierilor spun ca instalatia de stins cu apa din parcarea de sub bloc n-ar fi functionat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt