Incendiu la un spital din Bagdad: 27 de morţi şi 46 de răniţi

Incendiu la un spital din Bagdad: 27 de morţi şi 46 de răniţi

Cel puţin 27 de oameni au murit în urma unei explozii devastatoare care a avut loc în secţia de ATI a unui spital
din Bagdad! Primele informaţii ale autorităţilor de acolo arată că instalaţia de oxigen ar fi sărit în aer după care a luat foc întreaga secţie. În haosul creat totuşi autorităţile au reuşit să salveze 90 de pacienţi, ajutate de rudele celor internaţi dar şi martorii scenelor de groază. Nu se ştie deocamdată ce anume a provocat explozia.

Cei aflaţi la faţa locului au făcut tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieţi iar cei internaţi păreau că au uitat complet de starea gravă de sănătate. Şocaţi de suflul exploziei , singurul lor scop a fost să iasă cât mai repede din incendiul care pusese stăpânire pe spital.

Scenele surprinse lângă unitatea sanitară au fost unele de groază. Rudele ajunse la faţa locului îşi căutau cu disperare familiile, însă eforturile lor păreau să fie în zadar.

Cei care au reuşit să fie salvaţi la timp au primit îngrijiri medicale în ambulanţele ajunse la faţa locului, după care au fost transportaţi imediat la spitalele din zonă. Cei care verifică ce s-a întâmplat la spitalul din Bagdad merg pe ipoteza că tuburile de oxigen ar fi explodat pur şi simplu, însă nu ştiu deocamdată de la ce anume. Tot mai multe incendii au loc în întreaga lume în spitalele destinate tratării pacienţilor infectaţi. Principalele cauze sunt exploziile care au loc fie la sistemele de ventilaţie, fie la tuburile de oxigen din secţiile de Terapie Intensivă a spitalelor Covid. Ultimul incident de acest fel s-a produs recent în India, unde 13 persoane au murit după ce s-ar fi
produs o explozie la sistemul de ventilaţie din cadrul secţiei de Terapie Intensivă. Asta după ce, tot în India, cu 2 zile înainte de incendiu, alţi 24 de pacienţi au murit pentru că nu au avut acces la oxigen.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt