Încă un zbor pentru viață! Peste 400 de copii au fost salvați de Asociația Blondie - Prima News

Încă un zbor pentru viață! Peste 400 de copii au fost salvați de Asociația Blondie

S-au împlinit trei ani de când Asociația Blondie transporta copii grav bolnavi spre șansa lor la viata. Închiriază avioane și zboară spre spitale din străinătate. Până acum au fost 144 de zboruri, în 16 tari. În kilometri parcurși, înseamnă mai mult decât distanta de la Pământ la luna. Fondatoarea asociației, Adelina Toncean, nu a refuzat pe nimeni. Crezul ei e ca pentru fiecare viata merita sa lupți pana la capăt. Sau până la cer și înapoi.

Nu este zi o ca oricare alta. Suntem pasageri în al 144 lea zbor Blondie. Într-o țară în care în fiecare zi două persoane află că boala de care suferă nu poate fi tratată în România, din 2020 încoace, Adelina luptă cu timpul, distanțele și banii. Și reușește să asigure transportul pentru cei care există speranță în străinătate. De această dată, avionul decolează spre Milano.

Până acum, peste 400 de oameni, majoritatea copii au primit o șansă la viata datorită Blondie. Bolile de care suferă fac imposibil transportul aerian obișnuit.

Echipa medicală este condusă de șeful Terapiei Intensive Nou Născuți de la Marie Curie, medicul Cătălin Cîrstoveanu. A zburat până acum de zeci de ori cu Blondie, în slujba vieții. Unde nu e loc de orgolii. Când la noi nu s-a putut, medicul nu s-a ferit niciodată sa admită și să le ofere copiilor șansa să zboare spre salvare.

În zborul 144 este și Medeea, o fetita de 7 ani, născută cu probleme la inimă. Primele doua intervenții le-a făcut în România. A treia operație și ultima o va face acum, la Milano. Merge însoțită de tată, deoarece mama e însărcinată în opt luni.

Un zbor medical costă între 20.000 și 50.000 de euro. Visul Adelinei este să cumpere o ambulanță aeriană. Noi o putem ajuta.

După două ore de zbor, Patrick și Medeea au ajuns la Milano, unde vor face intervențiile de care au nevoie. Alți doi copii se întorc acasă. Adelina Toncean nu are însă timp de odihnă. Va organiza alte curse spre alte destinații. Și va zbura din nou. Până la cer și înapoi. Pentru fiecare viață care are nevoie.

foto: https://www.facebook.com/AsociatiaBlondieTotal
0
Shares
Total
0
Share