Înapoi în comunism. În beznă, pentru facturi mai mici

Înapoi în comunism. În beznă, pentru facturi mai mici

Se sting becurile pe străzi mai ceva ca în comunism! Primarii dau lumină cu porţia în speranţa că facturile vor fi mai mici. O comună din Arad e în beznă patru ore în fiecare noapte, după şocul regularizării. Iar în Arad instituţiile publice nu mai sunt luminate după 11 seara. Arşi şi ei la buzunare de utilităţile scumpe, localnicii sunt de acord cu noile măsuri.

Creşterea preţului la energie electrică a afectat serios bugetul comunei Zăbrani, aflată la 28 de km de municipiul Arad. Factura pe ultimele 6 luni s-a ridicat la aproape 160 de mii de lei şi, în aceste condiţii, primăria a decis să oprească iluminatul stradal timp de câteva ore din noapte, între orele 0 si 4 dimineaţa.

În cele trei sate ale comunei -Zăbrani, Neudorf şi Chesinţi-sunt, în total 800 de stâlpi de iluminat. La acest consum se adaugă cel din instituţiile publice, primărie, şcoală şi grădiniţă.

Împovăraţi la rândul lor de facurile mari la curent, cei mai mulţi localnici înteleg că trebuie să strângă cureaua.

Pentru siguranţa cetăţenilor, când este beznă, în cele trei sate ale comunei circulă patrule formate din poliţişti locali, pompieri voluntari şi angajaţi ai primăriei. Şi în oraşul Arad se fac economii. Începând de luni, iluminatul arhitectural este oprit în fiecare zi cu începere de la ora 23.00. Singurele obiective care vor rămâne iluminate sunt podurile şi pasarela peste râul Mureş.

Primarul Aradului a anunţat că iluminatul stradal va funcţiona toată noaptea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt