În România sunt în jur de 600 de companii cu acţionari legaţi de Rusia, legaţi de oligarhi din jurul lui Putin

În România sunt în jur de 600 de companii cu acţionari legaţi de Rusia, legaţi de oligarhi din jurul lui Putin
Inwuam Photos / George Calin

Florin Cîţu a declarat, luni, la RFI, că România trebuie neapărat să implementeze sancţiunile impuse Rusiei la nivel european. Potrivit preşedintelui PNL, în ţara noastră "sunt în jur de 600 companii cu acţionari legaţi de Rusia, legaţi de oligarhi din jurul lui Putin".

"Trebuie neapărat să punem sancţiuni şi să implementăm sancţiunile care au fost impuse la nivel european pentru toate companiile care au legătură cu Rusia. În România, din ce ştiu eu, sunt în jur de şase companii cu acţionari legaţi de Rusia, legaţi de oligarhi din jurul lui Putin şi, aici, vă daţi seama că acestea o să fie costuri pentru economie şi de aceea ar fi fost bine să fie o economie mai puternică", a precizat Cîţu, într-un interviu acordat sursei citate.

Preşedintele PNL Florin Cîţu susţine că este necesar ca Guvernul să facă o analiză urgentă a celor peste 600 de companii cu acţionariat rusesc din România.

„Este urgent ca guvernul, sper că a şi început acest lucru, dacă nu trebuie să înceapă urgent, analiza celor peste 600 de companii care sunt cu acţionariat rusesc în România. Eu am cerut acest lucru de săptămâna trecută, sper să se întâmple ceva. Şi decizia cu banca (...) este doar una, de fapt, ele sunt două şi este inadmisibil ca la nivelul Guvernului să mai uităm că avem o bancă şi să nu începem demersul ca să ieşim şi din acea Bancă rusească, deci sunt două bănci din care trebuie să ieşim”, a spus luni Florin Cîţu.

El susţine că Ministerul Finanţelor are datoria să facă această analiză.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt