În frig, mai ceva ca în comunism

În frig, mai ceva ca în comunism

Bucureştiul se întoarce în anii comunismului, când lipsa căldurii şi a apei calde era ceva obişnuit. Mai multe avarii au avut loc în ultimele zile, iar reţeaua de termoficare, şi aşa subredă, a cedat. Sute de blocuri, dar şi instituţii publice nu au apă caldă şi căldură. În săptămâna în care temperaturile de afară au scăzut mult, oamenii incearcă să se descurce cum pot.

Sectoarele 2,4 şi 6 sunt în continuare fără apă caldă şi căldură. Dacă până acum vremea a ţinut cu oamenii, iar în case temperatura a fost una potrivită, de acum vremea va fi tot mai rece, iar în unele case este mai frig decât afară.

Administraţiile locale spun că furnizarea agentului termic nu intră în atribuţiile lor, dar au încercat să găsească soluţii şi să vină în sprijinul oamenilor. Reprezentanţii Termoenergetica spun că problemele sunt din cauza unei avarii minore, iar în câteva zile se va rezolva.

Avarii au avut loc in mai multe zone importante al Capitalei. Peste 400 de blocuri au fost lăsate fără apă caldă şi caldură, acum în prag de iarnă. Sătui să mai depindă de reţeaua publică, oamenii au început să caute singuri soluţii, pentru a avea apă caldă, mulţi au început să-şi monteze boilere.

În functie de capacitate, preţul unui boiler începe de la 300 de lei şi poate ajunge până la 1200 de lei. Este mai ieftin decât o centrală termică, dar diferenţa se vede în factura de la curent. În acest moment peste 1,2 milioane de bucureşteni sunt racordaţi la reţeaua centralizată.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt