În curând, agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS

În curând, agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS
South Korea Justice Ministry officials show the electronic ankle tracer-bracelets system in Seoul on April 25, 2008. The electronic bracelet tracks down the wearer via a global positioning system embedded in the device. The government has decided to make repeat sex offenders wear the devices starting October 28 after a five-month trial period. AFP PHOTO/KIM JAE-HWAN

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că, prin brăţările electronice pentru agresori, România se va îndepărta de realitatea ultimilor cinci ani, când 30-40% din ordinele de protecţie pentru victimele violenţei domestice au fost încălcate.

"Am depăşit încă o etapă semnificativă pentru o legislaţie sănătoasă în domeniul violenţei domestice. Cât de curând, agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS. România se va depărta de realitatea ultimilor cinci ani, când între 30-40% din ordinele de protecţie emise au fost încălcate. Ceea ce s-a întâmplat azi la Comisia juridică este luminiţa de la capătul tunelului. Rămâne doar votul în plenul Camerei pentru a avea în sfârşit o lege care poate aduce o revoluţie în sistemul de protecţie al victimelor violenţei domestice. Victimele violenţei domestice nu vor mai trebui să trăiască în teamă! Dacă un ordin de protecţie a fost emis, atunci nu va fi încălcat. Şi vom avea legislaţia necesară care să garanteze asta!", scrie Gorghiu, marţi, pe Facebook.

Ea precizează că brăţările electronice vor fi integrate într-o infrastructură naţională, sub numele de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME).

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt