În California lovită de secetă, hoţii de apă fură miliarde de litri din hidranţi şi conducte, pentru a uda culturi ilegale de marijuana

În California lovită de secetă, hoţii de apă fură miliarde de litri din hidranţi şi conducte, pentru a uda culturi ilegale de marijuana

Pe măsură ce seceta extremă devine din ce în ce mai gravă în California, hoţii de apă fură miliarde de litri din hidranţii pentru incendii, din râuri şi chiar din casele sau fermele oamenilor. Autorităţile spun că problema furtului de apă este veche, însă seceta din ce în ce mai puternică duce acest fenomen spre noi recorduri, hoţii folosind adesea apa furată pentru a uda culturile ilegale de marijuana, scrie CNN.

"Furtul de apă nu a fost niciodată atât de mare", a spus John Nores, şeful Agenţiei pentru combaterea culturilor ilegale de marijuana din cadrul Departamentului de Piscicultură şi Viaţă Sălbatică.

Agenţia se luptă de mulţi ani cu astfel de furturi, în special în zonele rurale ale statului California.

Peste 12 miliarde de galoane de apă (peste 45 de miliarde de litri; 1 galon = 3,78 litri; pentru comparaţie, un un bazin olimpic conţine 2,5 milioane de litri de apă) este volumul estimat de apă care a fost furată pe curpinsul statului din 2013. Acest lucru a avut impact asupra agriculturii, asupra surselor de apă potabilă, asupra triburilor de americani nativi şi a micilor comunităţi, a mai spus Nores.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt