Impozite mai mari pentru firme, mai mici pentru angajaţi

Impozite mai mari pentru firme, mai mici pentru angajaţi

Partidele din coaliţia de guvernare se contrazic din nou, de această dată pe seama impozitelor din mediul privat . Marcel Ciolacu a anunţat că PSD vrea să crească taxele pentru angajatori şi să le scadă pe cele pentru angajaţi. Rareş Bogdan spune, însă, că PNL-ul se opune categoric acestei măsuri. Angajatorii sunt surprinşi de anunţul preşedintelui PSD şi spun că o astfel de modificare i-ar afecta extrem de mult.

,,Echitatea socială este menirea noastră să o facem. Asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii şi va trebui să mărim impozitarea capitalului. Să creăm pârghiile care ne duc la închiderea unei discrepanţe dintre pătura de jos şi pătura de sus", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

,,Conducerea Partidului Naţional Liberal este surprinsă de intenţiile colegilor de la Guvernare. ..Nu creşte nicio taxă! Vă asigur că e exclus ca PNL să fie de acord cu creşterea taxelor. (...) Sunt absolut convins că în coaliţie trebuie să căutăm soluţii să scădem impozitele", a spus Rareş Bogdan, euparlamentar PSD.

Patronii se plâng că deja companiile sunt impozite prea multe. România este campioană în Europa la acest capitol, spun ei. Mai mult, o astfel de măsură ar fi dezastruasă pentru mediul privat şi ar putea duce la schimbări drastice în cadrul tuturor firmelor.

Discuţii între PSD şi PNL despre schimbarea grilei de impozitarar putea avea loc la următoarea şedinţă a coaliţiei de săptămâna viitoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt