Impact mortal la Raliul Iaşului

Impact mortal la Raliul Iaşului

Începem jurnalul cu informaţia după-amieziii. Pilotul de raliuri Adrian Răspopa, unul dintre cei mai apreciaţi din România, a murit astăzi, în urma unui accident. Treagedia s-a întâmplat în cadrul unei etape din Raliul Iaşiului, la numai câteva minute de la debutul cursei. Sportivul a fost resuscitat în repetate rânduri, însă medicii nu au mai putut să-l readucă la viaţă. Rănile erau prea grave.

Pilotul Adrian Răspopa a lovit capul de pod cu laterala maşinii, la aproximativ 5 kilometri de la startul cursei din
cadrul Raliul Iaşiului. După impact, sportivul de 41 de ani a rămas încarcerat şi a avut nevoie de resuscitare. Medicii de ambulanţă au reuşit să-l readucă la viaţă, dar imediat a intrat în comă. Cu un elicopter SMURD a fost transportat de urgenţă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Şi acolo medicii au făcut tot posibilul să îl salveze. Fără succes însă. Sportivul suferise inclusiv leziuni cranio cerebrale.

Imaginile cu maşina după accident arată cât de violent a fost impactul. Cauzele rămân necunoscute deocamdată.

Copilotul Cosmin Diacu a ieşit pe picioarele lui din maşină şi este în afara oricărui pericol.

Adrian Răspopa a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi piloţi de raliu din România, cu numeroase titluri în
palmares. În luna iulie a câştigat Raliul Moldovei Bacău. Iubea viteza, sportul şi viaţa.

Adrian Răspopa era acum pe drumul spre o nouă victorie. Se afla pe locul doi în clasament la Raliul Iaşiului după prima probă. În urma morţii pilotului, conducerea competiţiei a decis anularea etapei aflate în desfăşurare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt