Impact mortal la Raliul Iașului - Prima News

Impact mortal la Raliul Iașului

Începem jurnalul cu informația după-amieziii. Pilotul de raliuri Adrian Răspopa, unul dintre cei mai apreciați din România, a murit astăzi, în urma unui accident. Treagedia s-a întâmplat în cadrul unei etape din Raliul Iașiului, la numai câteva minute de la debutul cursei. Sportivul a fost resuscitat în repetate rânduri, însă medicii nu au mai putut să-l readucă la viață. Rănile erau prea grave.

Pilotul Adrian Răspopa a lovit capul de pod cu laterala mașinii, la aproximativ 5 kilometri de la startul cursei din
cadrul Raliul Iașiului. După impact, sportivul de 41 de ani a rămas încarcerat și a avut nevoie de resuscitare. Medicii de ambulanță au reușit să-l readucă la viață, dar imediat a intrat în comă. Cu un elicopter SMURD a fost transportat de urgență la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Și acolo medicii au făcut tot posibilul să îl salveze. Fără succes însă. Sportivul suferise inclusiv leziuni cranio cerebrale.

Imaginile cu mașina după accident arată cât de violent a fost impactul. Cauzele rămân necunoscute deocamdată.

Copilotul Cosmin Diacu a ieșit pe picioarele lui din mașină și este în afara oricărui pericol.

Adrian Răspopa a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați piloți de raliu din România, cu numeroase titluri în
palmares. În luna iulie a câștigat Raliul Moldovei Bacău. Iubea viteza, sportul și viața.

Adrian Răspopa era acum pe drumul spre o nouă victorie. Se afla pe locul doi în clasament la Raliul Iașiului după prima probă. În urma morții pilotului, conducerea competiției a decis anularea etapei aflate în desfășurare.

Total
0
Shares
Total
0
Share